Thursday, August 26, 2010

ŠÉFKUCHAŘ DOPORUČUJE - Recepty měsíce (Srpen 2010)

Inspirujte se Recepty měsíce od našeho skvělého šéfkuchaře Milana Peška! Tentokrát se můžete těšit na speciality, na kterých si pochutnali hosté našich dvou srpnových Večerů se šéfkuchařem.

*Římský salát se zakysanou smetanou, jogurtem, česnekem a paprikovým piperádem se slaninou*

Omytý římský salát natrháme, osolíme, opepříme a přelijeme lanýžovým olejem. Zvlášť do zakysané smetany přidáme jogurt, sladkou smetanu a vše dochutíme solí, bílým pepřem a česnekem. Takto připravenou omáčku nalijeme na salát, opatrně zamícháme, posypeme paprikovým piperádem a křupavou slaninkou. Salát vždy zdobíme čerstvě natrhanou bylinkou (např. kerblíkem, pažitkou, koprem či bazalkou).
Pro paprikové piperádo nakrájíme na drobné kostičky papriky se šalotkou, cibulí, pórkem a česnekem a vložíme na teplý olivový olej. Krátce prohřejeme, přidáme oloupané rajčátko s trochou rajského protlaku, zastříkneme bílým vínem a dochutíme třtinovým cukrem, solí a tabaskem. Je možné přidat čerstvě posekanou bazalku.

*Řepové gazpacho se sýrovými tyčinkami z listového těsta*

Na olivovém oleji orestujeme cibuli s pórkem (pouze bílý střed) a šalotku. Po chvilce přidáme očištěné plátky červené řepy, červenou papriku zbavenou dužiny a oloupané tomaty, mírně ocukrujeme třtinovým cukrem, osolíme a přidáme rajský protlak s trochou bílého vína. Během dušení přidáme kousek čerstvého zázvoru s malou pálivou feferonkou. Až zelenina změkne, přidáme očištěnou okurku hadovku a zhruba za 5 minut odstavíme ze sporáku. Do vychladlé polévky nalámeme světlý toastový chléb, vše rozmixujeme tyčovým mixerem a přecedíme přes jemné sítko. Polévku podáváme hodně vychlazenou, zdobíme jí čerstvě natrhanou řeřichou a pokreslíme sladkou smetanou.

*Biftečky z vepřové panenky zarolované v šunce Serrano*

Vepřovou panenku omyjeme, osušíme, zbavíme přebytečného tuku a nakrájíme na malé biftečky. Biftečky zarolujeme do šunky Serrano, svážeme motouzem a potřeme olivovým olejem s česnekem a větvičkou tymiánu. Takto připravené maso pečeme na grilu za občasného potírání pivem s olejem. Hotové zbavíme provázku a posypeme jemně pokrájeným tymiánem, nakonec osolíme a opepříme.

*Vlažný kozí sýr zauzený v zeleném čaji se zázvorem v krustě z burských oříšků, javorového sirupu a tymiánu*

Z bílého toastového chleba vykrájíme kolečka, která potřeme bazalkovým pestem a po obou stranách pečeme v troubě nebo pod grilem. Do mističky vložíme nasekané burské oříšky, které zakápneme javorovým sirupem a medem, trochou šťávy z limetky, osolíme, opepříme a přidáme jemně posekaný tymián. Takto připravenou směs zamícháme a navršíme na kozí sýr.
Zvlášť připravíme piliny z třešňového dřeva, do kterých přidáme nasušený domácí zázvor se zeleným čajem. Tuto směs zapálíme a necháme rozhořet. Po chvilce plamen udusíme a s kouřem vložíme do grilu, kde už máme připraven kozí sýr na toustovém chlebu. Zhruba po 5 minutách kozí sýr vyndáme a můžeme podávat.

*Mini tartaletky s mascarpone a jahodami*

Z másla, hladké mouky, vajec, cukru a špetky soli připravíme křehké těsto, které necháme minimálně hodinu odležet v lednici.  Po odležení vyválíme z těsta tenký plát, ze kterého vykrojíme kolečko dostatečně velké pro vyložení formičky. Poté dáme péci na 170°C asi 15 minut. Po upečení necháme tartaletku vychladnout a plníme našlehaným krémem, který připravíme ze smetany, mascarpone, moučkového cukru a vanilky. Tartaletku dozdobíme čerstvými jahodami a větvičkou máty.

DOBROU CHUŤ!!!

Wednesday, August 25, 2010

Thursday, August 12, 2010

World of Steaks (16. – 22. 8. 2010)

Come to the world of luscious steaks and indulge your taste buds in our Vltava Restaurant, where you can look forward to steak specialties with excellent summer salads…
  • Lamb steak in French mustard and sage marinade, roasted mini potatoes and baby zucchini with delicate onion and yoghurt
  • Grilled pork tenderloin rolled in English bacon on red pepper, ice salad with sour cream and garlic
  • Steak of Brazilian beef sirloin on Madeira wine with home fried potato pears, rucola and Parmesan cheese
Vltava Restaurant is open daily: 6.30 – 11.30 p.m.

For more information about our culinary specials visit www.hotelpresident.cz

Monday, August 9, 2010

Summer Refreshing Cocktails in our Piano Bar

Hot summer days are perfect for refreshing summer cocktails! In August, with every cocktail you will get a cup of delicious fruit salad for free!

Piano Bar is open daily from 9 a.m. till 1:30 a.m.

For more information about our summer culinary specials click HERE

Monday, August 2, 2010

SOUTĚŽ o dárkový poukaz!/COMPETITION for a gift certificate!

Léto je v plném proudu. Rozhodli jsme se ho rozproudit ještě více soutěží o atraktivní cenu! Soutěžte s námi o dárkový poukaz v hodnotě 1700,- Kč na konzumaci jídla a pití v naší restauraci Vltava.

Soutěžní otázka zní: Jak se jmenuje šéfkuchař hotelu President a jak se nazývá pravidelná kulinářská akce pořádaná v letních měsících na terase našeho Prezidentského apartmá?
 
Odpovědi pište do komentáře pod soutěž na náš Facebook, Twitter nebo Blogger. Ve středu 1. září 2010 vylosujeme ze správných odpovědí jednoho vítěze, který se může těšit na vynikající speciality z kuchyně našeho skvělého šéfkuchaře.


Take part in our summer competition and have the chance to win a gift certificate worth 1700,- CZK for food & beverage consumption in our Vltava Restaurant.

The question is as follows: What is the name of the President Hotel’s Executive Chef and what is the name of our regular culinary event held on the terrace of our Presidential Suite during summer months?

Please write your answers to comments under the competition on our Facebook, Twitter or Blogger. The draw from all correct answers will take place on Wednesday September 1st, 2010. The lucky winner can look forward to exquisite gourmet specialties by our great Executive Chef.